17 Ocak 2009 Cumartesi

Ahmet Maranki ergenlik sivilceleri için pratik çözüm önerileri

. 17 Ocak 2009 Cumartesi
0 yorum


Prof. Dr. Ahmet Maranki ‘nin ergenlik sivilceleri için pratik çözüm önerileri :

Bir su bardağı suya, 10 gram taze ya da kuru ceviz yaprağı konularak 10 dakika kaynatılır,elde edilen su ile sivilcelerin üstüne kompres yapılır.

Taze sinirotu yaprakları ezilerek, lapa haline getirilip sivilcelerin üstüne konur.

Sabun otu kökü kaynatıldıktan sonra elde edilen suyla cilt temizlenir.

Marul sıkılarak, suyu ile sivilceler üstüne kompres yapılır.

3 su bardağı suyun içine, 20 gram marul doğrandıktan sonra 2 saat kaynatıldıktan sonra, elde edilen su ile sivilcelere kompres yapılır.

Civanperçemi otu 5 dakika kaynatıldıktan sonra 15 dakika bekletilir, elde edilen su ile günde bir kaç kez sivilceler üstüne kompres yapılır.
>> Ahmet Maranki sağlık ve güzellik önerileri

Klik disini untuk melanjutkan »»

Hangi mevsimde hangi sebze-meyve-balık yenir ?

.
0 yorum


OCAK


Balık: Kefal, tekir,kırlangıç, istrongilos, levrek,





Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp




Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt




Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Sebze ve etsuyu ile hazırlanan çorbaları sofranızdan eksik etmeyin. Hareketsiz geçirilen soğuk kış günlerinde çorbalar bağırsak sisteminizi düzenler.Soğuk havalarda vücuda direnç veren balık ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerdendir.




ŞUBAT


Balık: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı,





Sebze: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp.





Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.




Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık tüketin. Bol beta-karoten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek ya da havuç suyu hazırlayın.




MART


Balık: Levrek, kalkan, kefal




Sebze: Ispanak, havuç, pırasa,kırmızı turp, brokoli.




Meyve: Elma, muz




Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Mart, yaza hazırlanılan aydır. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, aynı zamanda ilkbahara geçiş yapılan aydır. Bu sebeple hafif ve bir o kadar da direnç veren besinleri tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmelidir.




NİSAN


Balık: Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, barbunya
Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz,taze kekik, bakla, marul.




Meyve: Can erik




Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanıdır. Bu aylarda et olarak kuzu eti tercih edilmelidir. Sütlü hafif tatlılar yiyin. Sabah kahvaltılarında ve geceleri yatmadan evvel bir bardak süt içmelisiniz. Hafif ama sağlıklı beslenip ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızla vedalaşabilirsiniz.




MAYIS





Balık: Barbunya, levrek, kılıç, kırlangıç, dilbalığı,





Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.





Meyve: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.




Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Çilek kısa ömürlü bir meyvedir. İçeriğinde bulunan zengin vitaminler (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji vererek, geçiş mevsiminde ortaya çıkabilen yorgunluk belirtilerini gidermektedir.




HAZİRAN





Balık: Mercan, levrek, barbunya.





Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.





Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.




Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Kısa ömürlü dut ve kiraz bu ayda bol bol tüketilmelidir. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağıdır.




TEMMUZ





Balık: Sardalye, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya.





Sebze: Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.





Meyve: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.




Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Semizotu, balıktan sonra en çok omega-3 içeren sebzedir. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega-3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karşı ekilidir.




AĞUSTOS





Balık: Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye.





Sebze: Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber,sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber.





Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.




Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanıdır. Bol meyve yemelisiniz. Bunun yanısıra balık, zeytinyağlı sebze, hafif soslu makarnaları günlük öğünlerinize paylaştırın.




EYLÜL





Balık: Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç.





Sebze: Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi,kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.





Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.




Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir.Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm erik ve fındığı her gün belli bir miktar tüketmeye özen gösterin.

EKİM


Balık: Palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalye.


Sebze: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana,kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç.


Meyve: Armut, ceviz, üzüm,elma, greyfurt, mandalina, muz.

Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Ekim ayında omega-3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.




KASIM





Balık: Mezgit, ringa





Sebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç,ıspanak, karnabahar, pazı.





Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi,greyfurt, Trabzon hurması.




Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz. Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. İçerdiği bol beta-karoten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.




ARALIK





Balık: Levrek.





Sebze: Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, brüksel lahanası,karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.





Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane,greyfurt, ayva, Trabzon hurması.


Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:

Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin.Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yoğurt, muz,elma ve kuruyemişleri bol tüketin.

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet maranki Behçet hastalığı için kişniş-kara kimyon kürü

.
0 yorum


Prof. Dr. Ahmet Maranki, Behçet hastalığına karşı kişniş-kara kimyon kürü öneriyor :

Hazırlanışı: Yarım litre suya 10 gram toz kişnişi 5-6 dakika kaynatın. Bir su bardağı sabah bir su bardağı akşam için. Bu uygulamaya 7 gün devam edin.

Bu uygulamaya ek olarak geceleri yatarken bir çay kaşığı toz kişnişi ağzınıza alarak yaralarınızın üstünde gezdirin.


Taze kişnişi ağzınızda çiğneyin. yaralarınız üç günde geçecektir

Klik disini untuk melanjutkan »»

Öksürük için pratik bitkisel çözümler

.
0 yorum


Uzun süren öksürükler bir hastalık olmayıp,çeşitli hastalıkların belirtisidir. Herhangi bir tıbbi hastalığa bağlı olmayan uzun süreli öksürüklerde bazı bitkisel tedaviler uygulanabilir.

Okaliptüs,nane, ıhlamur, zencefil, meyankökü hapları ve şurupları. c vitamini, ıhlamur, zencefil, şahtere, hibiskus, meyankökü öksürük için faydalıdır.

Ihlamur, zencefil, meyankökü birlikte kaynatılırsa etkisi büyük olur.Yulaf samanı çayı ile üzerlik tohumu da kronik bronşite ve öksürüğe iyi gelir.



Öksürük için pratik bitkisel formüller:

* Malzemeler:
2-3 parça parmak ucu kadar zencefil,
iri bir tutam ıhlamur,
1 çay kaşığı hibiskus,
1 çay kaşığı şahtere otu

Uygulanışı: Malzemeler 1 su bardağı kadar suda 3-4 dakika kaynatılır.2-3 dakika demlendirildikten sonra içilir.

Şekeri fazla kullanmak doğru değildir. Çaya nöbetşekeri konulursa öksürüğü azaltır.

* Günde 2-3 kere meyankökü çiğnemek de yararlıdır.

* Zencefil, kekik ve alerjik kökenli olmayan öksürükte karabiber faydalıdır.



* Kronik öksürük için 2 adet karaturp,kabak oyacağı ile 5-6 yerinden oyulur.oyukların içine bal doldurulur ve sadece oyukların üstü turp parçaları ile kapatılarak 24 saat bekletilir.Sonra içindeki sıvı şişeye doldurulur ve günde 3 çorba kaşığı içilir.

* Kuşburnu, ısırgan, zencefil, şahtere ve hibiskus çaylarını içmek de yararlıdır.

* Ebegümeci kaynatılır,zeytinyağı ve limon katılarak bol bol yenirse göğsü yumuşatır.Öksürüğü hafifletir ve balgam söker.

*Toz zencefil ile bal karıştırılarak yenilirse öksürüğe iyi gelir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

İştahsızlık için doğal çözüm önerileri

.
0 yorum


İştahsızlık için doğal ve bitkisel çözüm önerileri :



1-Ahududu,ayva kompostosu, badem, ceviz, greyfurt, kayısı, limon, portakal, domates, enginar, havuç, sarımsak, turp, adaçayı, ardıç tohumu, kekik, kimyon, kişniş, nane, rezene ve söğüt yaprağının iştah açıcı özelliği vardır.

2-Bir çay bardağı kaynar suya,1 çay kaşığı havuç tohumu konulur.Kısık ateşte birkaç dakika kaynatılır.10 dakika demlendirilir ve sabah,öğle ve akşam tok karnına içilir.

3-Kakule toz haline getirilir.Günde birkaç defa 0,5 gram kap halinde alınır.

4-Tere-su teresi sıkılırarak suyundan günde 1 bardak içilir.

5-Bir bardak kaynar suya 10 gram kantaron bitkisi konulur.10 dakika bekletilerek öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 bardak içilir.

6-Bir bardak kaynar suya 2 gram papatya konur.10 dakika bekletilip günde 1 bardak sabahları aç karnına içilir.

7-Bir bardak kaynar suya 2 tatlı kaşığı dövülmüş kereviz tohumu konulur.10 dakika bekletilip günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet maranki kolesterol için bitkisel çözümler

.
0 yorum


Prof. Dr. Ahmet Maranki 'den kolesterol için bitkisel çözüm önerileri:

Kolesterol insan vücudunda kan gibi gerekli olan bir maddedir. Fazlalığı çeşitli hastalıklara sebep olur.

Soya lesitin,omega 3 yağı, üzüm çekirdeği özü, greyfurt,enginar, ananas hapları, yeşil çay, zencefil, biberiye, kuşburnu, kekik, kırmızı pul biber, sivribiber kolesterol için faydalıdır.

Tereyağı, margarin, balıkyağı, kaz yağı, sığır yağı, koyun iç yağı, tavuk yağı ve hindi yağı gibi katı yağlarla, sakatat, yumurta sarısı, krema, fazla hamur işleri ve şeker,fazla tuz,kestane, ve kuru yemişler çok az kullanılmalıdır.

Kolesterole karşı pratik bitkisel formüller:

1- Ayrık kökü, ardıç tohumu, zeytin yaprağı,kekik, biberiye gibi bitkiler çay gibi demlenip içilirse kolesterolün düşmesini sağlar.

2- Biberiye ve zerdeçal toz haline getirilip yemeklere yarı çay kaşığı eklenir.

3- yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi vardır.

4- Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı toz zencefil konularak 10 dakika demlendirilir. günde 3 bardak içilir.

5- Bir bardak suya 4-10 gram zerdeçal konularak 10 dakika kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilir.

6- Bir bardak kaynar suya 4-10 gram sarı kantaron konularak 10 dakika demlendirilir. Günde 2 bardak içilir

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki grip için bitkisel formüller

.
0 yorum


Ahmet Maranki grip için bitkisel formüller Prof. Dr. Ahmet Maranki 'den grip için bitkisel çözüm önerileri:

1- Soğan suyu sıkılır.1 çay bardağı su ve bir miktar balla karıştırılıp günde 2-3 defa içilir.

2- Bir bardak kaynar sütün içine 5 gr. ufalanmış adaçayı konulurak 10 dakika demlendirilir. günde 2-3 bardak içilir.

3- Bir bardak kaynar suya 2 gr ıhlamur konulur.!o dakika demlendirilir.günde 3-5 bardak içilir.

4- Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı tarçın konur.10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.

5- Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı toz zencefil konur.10 dakika demlendirilir.günde 3 bardak içilir.

6- Bir bardak kaynar suya 5 gram biberiye konularak 10 dakika bdemlendirilir.Günde 2-3 bardak içilir.

7- İki bardak suya 1 adet limon kabuğu ile doğranır.5 gr. ıhlamur konularak 10 dakika kaynatılır.Günde 3-4 bardak içilir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

>> Ahmet Maranki sağlık ve güzellik önerileri

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet maranki hemoroid-basur için incir kürü

.
0 yorum


Prof. Dr. Ahmet Maranki Kanal D 'de Esra Ceyhan'ın sunduğu Esra Ceyhan'la programında hemoroid-basur için bitkisel çözüm önerilerini açıkladı:

1-Akşam yatmadan önce bir pamuğu zeytinyağına batırarak makatınıza fitil şeklinde koyunuz.

2- 5 adet kuru inciri sıcak suyun içinde 1-2 saat bekletin. Bu süre içinde incirler şişecektir.Akşam yatmadan önce bu incirlerin hepsini yiyin.Birlikte ıhlamur çayı içebilirsiniz.Bu uygulamaya 3 hafta devam edin. Kalınbağırsak probleminiz kalmayacaktır.

3- Yine aynı şekilde 5 adet gölgede kurutulmuş kuru kayısıyı sıcak suyun içinde 1-2 saat bekletin. Bu süre içinde kayısılar şişecektir.Akşam yatmadan önce bu kayısıların hepsini yiyin.Birlikte ıhlamur çayı içebilirsiniz.Bu uygulamaya 3 hafta devam edin. Kalınbağırsak probleminiz kalmayacaktır.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet maranki stres-hiperaktivite ve depresyon için

.
0 yorum


Prof. Dr. Ahmet Maranki stres ,hiperaktivite ve depresyona karşı bitkisel çözüm önerilerini açıkladı:

1- Stresden gerginlikten kurtulmak için ; yeşil çay demlerken içine 3-4 adet tane karanfil atın. Güzel bir sakinleştiricidir,aynı zamanda yorgunluk gidericidir.

2- Yarım litre suyun içine 5 gr. Kediotu (Valeriana officinalis) koyarak 5 dakika kaynattıktan sonra sabah akşam 1 yemek kaşığı için.

3- Her gün 5 adet badem yiyin ve sabah yüzünüze badem yağı sürün.

4- Depresyon ve hiperaktivite için 1 litre suya 5 gr tane kimyon ve 5 gr. sarı kantaron koyarak 15 dakika kaynatın. Günde 2-3 su bardağı için.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki mide yanması ve reflü için

.
0 yorum


Prof. Dr. Ahmet Maranki mide yanması ve reflü için patates-lahana kürünü önerdi:

Sarı patates ve iri yapraklı beyaz lahananın çiğden suyunu sıkarak sabah-akşam birer bardak suyunu için. içmeden önce içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin.

Bu küre 3 hafta devam edin. Mide yanması ve reflü şikayetiniz geçecektir.

Klik disini untuk melanjutkan »»

Bağırsak parazitleri için bitkisel çözümler

.
0 yorum


Bağırsak solucanları tenyalar,yuvarlak solucanlar ve kıl kurtları olarak üçe ayrılabilir.Tenyalar 7-8 metreye kadar uzayabilir,halk arasında şerit olarak bilinir. İyi pişmemiş etlerle insanlara geçer.

Şerit olan kişilerde karın şişliği, bulantı ve iştahsızlık görülür. Bağırsak,normal çalışmaz ve sinir sistemi bozukluğu baş gösterir.

Bağırsak parazitleri için bitkisel formüller:

Tenyaları düşürmek için :

* 1 çorba kaşığı eğrelti otu 2 su bardağı kaynar suya konularak çay gibi demlendirilir.15 dakika ara ile aç karnına birer su bardağı içilir.

* 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı kekik konularak 15 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Sabahları aç karnına 1 su bardağı.gün boyu toplam 4 bardak tüketilir.

* İnce rendelenmiş 200 gram havuç sabahları aç karnına yenilir.Öğleye kadar bir şey yenmez.Öğle ve akşam yemeklerinden 20 dakika önce 100 er gram daha yenir. 5-6 gün boyunca bu uygulamaya devam edilmelidir.

Yuvarlak solucanları düşürmek için:

Yuvarlak solucanlar 10-20 cm boyunda olup genellikle 3 ile 10 yaş arası çocuklarda görülür.Karın şişlliği,karın ağrısı,zayıflama ve kaşıntı görülür.

Tedavisi için:1 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı papatya konulur.10 dakika demlendirilip süzülür. Yemeklerden 1 saat önce günde 3-4 bardak içilir.

Kıl kurtları için:

Kıl kurtları 3-4 milimetre boyunda olup gözle zor görülen ufak kurtlardır.Geceleri uykusuzluk,sinir bozukluğu,baş dönmesi ve apandist bölgesinde ağrılara sebep olurlar.

Sabahları aç karnına 250 gram çilek yenilip,öğleye kadar başka bir şey yenmezse şifa olur.Bir süre buna devam edilmelidir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki Eklem ağrıları için masaj yağı

.
0 yorum


Boyunağrıları,bel ağrıları,eklem ağrıları için:

Hardal yağı
Biberiye yağı
Kekik yağı
Zeytin yağı
Badem yağı
Ceviz yağı


Eşit miktarlarda bir kapta karıştırarak eklem yerlerinize sürün. Streç filmle sarın.


Önemli Uyarı:Hardal,biberiye ve kekik yağları yakıcı yağlardır.zeytinyağı,badem ve ceviz yağı gibi yumuşatıcı yağlar ile karıştırılmadan sürüldüğünde cildinizi yakar,zarar verir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet maranki Unutkanlık için doğal destek

.
0 yorum


Unutkanlığı önlemek için her sabah

5 adet badem

5 adet fındık

5 adet ceviz

gün kurusu kayısı (gölgede kurutulmuş)

1 avuç Kuru üzüm (çekirdekleri ile) yiyin.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Unutkanlığa karşı mucize formül için bakınız


Bir ay taze sıkılmış havuç suyu uygulayacaksınız. Her akşam akşam yemeğinden en az 2 saat sonra en güzeli de yatmadan hemen önce içilmelidir. Bu şekilde uygulamak kürün etkili olması için çok önemlidir


Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki saç dökülmelerine karşı ceviz kabuğu

.
0 yorum


Mevsim geçişleri genellikle saç dökülmelerinin daha çok yaşandığı dönemlerdir. Günde belli bir sayıdan fazla saç telinizi kaybediyorsanız, kellik tehlikesi altındasınız demektir.
Saç dökülmelerini önlemek için Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin ceviz kabuğu kürünü deneyin:

Ceviz kabuğu kürü:


20 tane cevizin sert olan kahverengi kabuğunu, 1 litre suya koyarak 10-15 dakika kaynatın.Elde edilen ceviz kabuğu suyu ile her gün sabah ve akşam saçlarınızı yıkayın. Düzenli uyguladığınızda kısa sürede saç dökülmeniz duracaktır.


>>Ahmet Maranki saç dökülmesi için bitkisel formüller

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki saç dökülmesi için bitkisel formüller

.
0 yorum


Loğusalık,sonbahar,kronik rahatsızlıklar,yanlış diyet ve rejimler,uzun süreli ruhsal gerginlik gibi dönemlerde saç dökülmesi artabilir.

Hatalı beslenme,demir,kalsiyum,çinko,A,E,D vitamin eksikliği saç dökülmesinin önemli sebeblerindendir.

Malzemeler:
Bir tatlı kaşığı susamyağı
Bir tatlı kaşığı bademyağı
1/2 tatlı kaşığı hint yağı
2 ampul bepanten
2 ampul E vitamini ılık olacak şekilde 1 kabın içinde karıştırılır.

Bu karışım önceden 2-3 dakika su buharına tutulmuş olan saçlı deriye, avuç içiyle ve yumuşak hareketlerle yedirilir. 10 dakika saçlı deriye emdirildikten sonra bir şampuanla saçı aşırı zorlamadan yağın fazlası akıtılır.

Daha sonra saçlar soyalı veya doğal saç kremleriyle nemlendirilir.

Akşam yatmadan Çam yağı (çam terebentin değil),sarımsak yağı,badem yağı ve ceviz yağı eşit miktarda karıştırılarak saç diplerine sürülürek masaj yapılır.Bone ile birkaç saat kadar kapatılır.Sabah sirkeli ılık su ile yıkanır.

Bu uygulamaya 3 hafta devam edilir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

ahmet maranki şeker hastalığı-diyabet için

.
0 yorum


1-Arpa çimi, yulaf, kereviz tohumu, okaliptus yaprağı, ceviz yaprağı, keçi sakalı, dulavrat otu, zeytin yaprağı, adaçayı, yaban merkezi, aslanpençesi bitkilerin çaylarından günde 3-4 bardak içilir.

2- Karahindiba,ceviz yaprağı ile kaynatılıp içilmeye devam edilirse kandaki şekeri düşürür.

3- Yabani hindiba kökü zeytinyağı ile kaynatılıp içilmeye devam edilirse kandaki şekeri düşürür.

4- Lahana,tere,marul,turp,domates ve patlıcan gibi sebzelerin de şekeri düşürücü özelliği vardır.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki Kabızlık için kuru incir kürü

.
0 yorum


Prof. Dr. Ahmet Maranki kabızlık için kuru incir kürünü öneriyor.

5 adet kuru inciri iyice yıkadıktan sonra, 1 bardak sıcak suyun içine koyarak 1-2 saat bekletin. Akşam yatmadan önce incirleri yedikten sonra üzerine de suyunu için.

Bu kür 3-4 hafta uygulandığında kabızlık için faydalıdır. İncir, mide ve bağırsak mukozasını kalıntılardan, balgamlardan temizler ve rahat çalışmalarını sağlar.
Uyarı : Bu kürün şeker hastaları tarafından uygulanması uygun değildir.

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki vitiligo-ala-için kür

.
0 yorum


İçerden bitkisel destek

Malzemeler:

-Kırmızı pancar

-Beyaz lahana

-Elma ve havuç

-1 Tatlı kaşığı zeytin yağı

-Mevsimine göre içine ıspanak, kereviz, maydanoz veya tere katılabilir.


Hazırlanışı: Malzemelerin tamamının suyu sıkılarak 21 gün boyunca sabah aç karnına yudum yudum 2 bardak içilecek. 1 hafta ara verildikten sonra kür tekrar edilecek. 1 hafta sonunda metabolizmanız normale dönmeye başlayacak ve karaciğeriniz temizleneceği için yavaş yavaş alalarınız azalmaya başlayacaktır.

Dışardan bitkisel destek


Hibrit tohumu olmayan (genetiği ile oynanmamış) mısır haşlayarak yiyin , mısırın haşlama suyunu için.Mısırın koçanını atmayıp kurutun, öğüterek tozunu yemeklerinize serperek yiyin, çok yararını görürsünüz


Mısır lapası kürü


Mısırı lapa şeklinde pişirerek vitiligo-ala olan bölgelerinize suyunu ve lapasını sürün


Korunmak için


-Güneş ışınlarının dik olduğu saatlerle (10-16 saatleri arasında) güneşe çıkmayın. Dışarı çıkarken güneş koruyucu kullanın

-Havuzadan çıktıktan sonra kesinlikle vücudunuzu klorlu sudan arındırmak için mutlaka duş alın

-Vitiligo ( ala ) hastalığı olanlar bol bol soğuk su ile (sıcak su ile değil) yıkanmalıdırlar.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

İbrahim Saraçoğlu vitiligo karaciğer yetmezliği için lavanta kürü'nü okuyun

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki zayıflama için bitki çayı

.
0 yorum


Prof. Dr. Ahmet Maranki 'den zayıflamaya yardımcı bitki çayı tarifi:


Malzemeler:


30 gr ayrık kökü,


30 gr arpa,


30 gr mısır püskülü


Hazırlanışı: Malzemeleri 1 kilo suya koyarak 10 dakika kaynatın, soğutulduktan sonra süzün.


Balla tatlandırılabilir veya limon sıkılır. 1 günde tüketilmesi gerekir. Bu karışıma 20 gr da kiraz sapı ilave edilebilir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki doğal cilt bakımı için öneri

.
0 yorum


Sağlıklı, güzel ve pürüzsüz bir cildiniz olmasını istermisiniz? Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin cilt bakımı için önerilerini deneyin.Bebek cildi gibi bir cilde sahip olun.
* Soyduğunuz sebzelerin kabukları cilde çok faydalıdır, sakın atmayın. Patates, salatalık ve havuç gibi sebzelerin kabuklarını blenderdan geçirerek püre haline getirin.

Elde ettiğiniz pürenin içine çiğ süt ilave ederek cildinize maske olarak uygulayın. 10-15 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

* İçilebilir yani hijyenik gülsuyu cilt için mucize iksirdir. Yedi gün boyunca hiç makyaj yapmadan cildinizi sadece gülsuyu ile temizleyin. Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız.

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki Yağlı Cilt temizleyici yulaflı cilt maskesi

.
0 yorum


Malzemeler :

2 yemek kaşığı yulaf unu
2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
6yemek kaşığı dolusu buğday kepeği

Uygulanışı: Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra biraz su ile lapa haline getirin. Bu karışımla yağlı cildinizi 2-3 dakika boyunca temizleyin.Ardından ılık su ile yıkayın.


Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki cilt bakımı için yumurta-havuç maskesi

.
0 yorum


cilt bakımı için yumurta-havuç maskesi

Malzemeler :

1 yumurta sarısı
yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolusu havuç suyu



Uygulanışı: Malzemeler iyice karıştırılır. Önceden yıkanmış cilde uygulanır. 15 dakika etki etmesi beklenir.Ardından bol su ile yıkanır.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki Beynin düşünce gücünün ve canlılığın arttırılması için

.
0 yorum


Beynin düşünce gücünün ve canlılığın arttırılması için günlük hayat içinde neler yapılabilir?



Stresten uzak ve berrak bir şekilde düşünebilmek için, sabah kalkıldığında bir duş alınmalıdır. Sıcaktan soğuğa giden bir duşla bedenin bütün noktaları uyandırılmalıdır.


Soğuk, biliyorsunuz bedendeki izafi olan 12 kanal üzerindeki igleroterapi noktalarını uyarır ve sizi canlı tutar.


Duştan sonra meyve suları içmek gelir. Havuç suyu veya elma suyunun içine bir kaşık bal atılarak içilmeli. Bunu içerken, 5 tane ceviz ve bir avuç üzüm yenilmeli.


Mümkünse birde yumurta yerseniz bu konsantrasyonunuzu daha da yükseltir ve beyniniz hızlı çalışır.


Meyve suyu, ceviz, üzüm ve yumurta yenir yenmez, daha bağırsaklara inmeden beden bunları çekiyor, alıyor, hücrelere yolluyor ve beyniniz çalışmaya başlıyor. Posa yok, hiç bir şey yok.


Bir de, kesinlikle beyaz ekmek, tuz ve şeker kullanılmamalıdır. Bunlar bağımlılık yapan esrar gibidir.


Yapılan hatalardan biri de, hep eğilerek çalışmaktır. Türk halkı hep eğilerek çalışır. Oysa eğildiğinizde ne olur? İçinize kapanırsınız, nefes alamazsınız, ciğerlerinize baskı yapmış olursunuz. Oysa dik durulmalı ve burundan nefes alınmalıdır.


Stres veya bunalma anlarında, burundan derin nefes alınıp tutularak vücudun en ücra noktalarına kadar oksijenin gitmesi sağlanmalıdır. Sonra da, tutulan nefes verilmelidir. Böylece bu oksijen alımı bütün organların çalışmasını sağlayacaktır. Bu yapıldığında, beyin enerjisi açılır ve zihin berraklaşır.


İki elin birbiriyle ovuşturulması ve sonra yüze sürülmesi de negatif enerjinin boşalmasını sağlar.



Kozmik Bilim Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki depresyon için sarı kantaron çayı

.
0 yorum


Ciddi depresyonu mutlaka bir psikiyatristin tedavi etmesi gerekir.Hafif depresyonda doğal ve bitkisel maddeler tedaviye yardımcı olabilir.

Hafif depresyon yaşam tarzımızı dengelemek ve pozitif enerji veren teknikleri uygulamakla kontrol altına alınabilir.

Sarı Kantaron: İçeriğindeki aktif bileşiklerden biri olan hipersinin anskiyetenin, depresyon ve değersizlik hissi gibi durumların tedavisinde çok önemli ilerlemeler sağlamaktadır.

Ciddi derecedeki depresyon hastalarının en büyük sıkıntısı olan uyku düzensizliklerini tedavi eden özellikleri vardır.

Kullanımı:1 bardak kaynar suya 1-2 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaron koyup 10 dakika demlenmesini bekleyin ve sonra için. 4 ile 6 hafta boyunca günde 1 veya 2 bardak bu çaydan içilirse son derece etkili olur.

Not:Eğer hamile iseniz sarı kantaron kullanmayın ve kullanırken şiddetli güneş ışınına maruz kalmayın. çünkü bu bitki cildi güneşe karşı hassaslaştırmaktadır.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki renkler ve etkileri

.
0 yorum


Evrende varolan her şeyin bir rengi vardır.Denizin mavisi,güneşin türlü sarı ve kızıl tonları insanın görüp algılayabildiği renkler.

Algılayabildiği diyorum,çünkü insan;sıfırla sonsuz sayı arasındaki renk skalasından ancak kırmızı ve mor arasındaki renkleri görür.

Renkler,insan hayatını ve duygularını önemli derecede etkiler.Hatta çeşitli hastalıkları tedavi edici bir yöntem olarak da eski çağlardan beri kullanılır.

Tıbbın babası olan Yunan Hekim Hipokrat "Yaratılış Doktrini" adlı eserinde;bir hastaya teşhis konulurken,onun saçının ve teninin rengine,gözlerine,kulak yapısına ve hatta idrarındaki renk farklılıklarına bakarak,olabilecek hastalıklardan haber vermiştir.

Yine tıbbın otoritesi İbni Sina ,"Tıbbın Esasları " eserinde;mavi rengin teskin edici olup kan dolaşımını yavaşlattığını,kırmızı rengin ise cinsellik ve üremeyi arttırıp dolaşımı hızlandırdığını belirtmiştir.


Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar da göstermiştir ki;renkler merkezi sinir sistemine,olumlu ya da olumsuz duygu uyandıran enerji yaymaktadırlar.


Renklerin İnsan Psikolojisine Etkisi:


Giysilerimizde yeşili kullanmamız,örf ve adetlere bağlılığımızı gösteriyor


KIRMIZI:Heyecanı ve hareketi sevenler bu rengi seçerler.İnsanın kendisini daha enerjik ve harekete hazır hissetmesini sağlayacağı gibi bu rengin etki alanında yaş faktörü çok önemlidir.


TURUNCU:Ağırlıklı olarak tercihi turuncu olanlar cesur ve maceracı kişilik özelliklerine sahip insanlardır.Diyalog ve mizah yeteneğini attırıcı özelliğiyle,aynı zamanda gülmeyi ve güldürmeyi sevenlerin rengidir.Kırmızı kadar olmasa da enerji ve heyecan veren bir renktir.


SARI:Güneşin rengi olmasından insanlara pozitif duygu aşılayan sarı,entelektüel kişiliğe sahip olanların rengidir.Yönetmeye ve hükmetmeye olan ilginin göstergesidir.Zihin açıcı etkisiyle dikkati arttırır.


YEŞİL:Doğanın rengi olan yeşil,huzuru temsil eder.Buradan hareketle denge ve uyum sembolüdür.Giysilerde tercih edilen bu renk,örf ve adetlere bağlılığı gösterdiği gibi sezgilerin güçlülüğünün de bir göstergesidir.



TURKUAZ :Düşüncelerinde saf ve açık olanların rengidir.


Giysilerinde bu rengi tercih edenler,dikkatleri üzerlerinde toplayarak,bedenlerinin genç ve dinamik kalmasına da katkı sağlamış olurlar.


LACİVERT:Düzenin ve ruhsallığın ifadesidir.Bu rengin insanları;huzur,barış ve sadelikten hoşlanırlar.Sadakat,erdem ve başarının rengidir.Özellikle öğrenciler giysilerinde ve yaşadıkları mekanlarda bu renge ağırlık vermeliler.Lacivert,araştırıcı ve başarılı insanların rengidir


MOR :Kendine güven ve özgürlük duygularını harekete geçirir.Yaratıcı ve ruhsal özellikler taşıdığından ilahidir ve sanatın rengidir.


SİYAH:Işığı reddeden bu renk,ölüm ve kederi sembolize edip ışık enerjisinin vücuda girmesini engeller.


BEYAZ:Temizliğin,sağlığın ve masumiyetin ifadesidir.Tarafsızlığın rengidir.


KAHVERENGİ:Toprağın rengi olan kahverengi,kırmızı ve siyah renklerden elde edildiği için her iki rengin de özelliğini taşır.


Giysilerde bu rengi kullanmak;bir yere bağlı olma ve geleceğe yönelik sağlıklı ilişkiler kurma isteğini gösterir.Düzen duygusunu ve serbest duyguları harekete geçirerek,pozitif etkisi ile de insanlar geçekçi bir kişilik geliştirebilirler.


Renklerin,ruhumuza vereceği pozitif enerjinin eşliğinde huzurlu,bilinçli ve mutlu bir yaşam dileğiyle


Kaynak:Kozmik Bilim ve Bilinçle Yaşam Enerjisi


Kozmik Bilim Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki sağlıklı yaşam önerileri

.
0 yorum


Prof. Dr. Ahmet Maranki Sağlıklı Yaşamın Sırlarını Anlattı :

*Günlük tüketilen gıdalar konusunda dikkatli olunması ve her türlü meyve ve sebzenin mevsiminde tüketilmesini tavsiye eden Maranki; "Sağlığımız için gıdaları mevsiminde yemeliyiz.".dedi
*Örnek olarak kış aylarında domates kesinlikle yenmemeli. Yüce yaratan onu yaz aylarında yenilsin diye yaratmış. Kış aylarında yenilen domatesin çekirdeği kan hücreleri üzerinde olumsuz etki yapabilir.

*Aynı şekilde yazın da kış aylarına mahsus meyveler yenilmemeli.

*Patates cips olarak yenilmemeli. Bunun yerine fırında patates yenilebilir. Çünkü cipsin tüm enerjisi kızgın yağda yok oluyor. Bu tür besinlerle beslenen çocuklar aklı basmayan, öğrenemeyen kişiler oluyor."

*Sağlıklı yaşamanın sırrını çözmek istiyorsanız; kırmızı et ve tavuk etinden uzak durarak bol sebze ve meyve tüketmenizi öneririm.

*Protein ihtiyacınızı, baklagillerden ve balık etinden fazlasıyla temin edebilirsiniz.

*Hayvansal gıdalardan uzak durmanızı tavsiye etmemizin sebebi Türkiye'de hayvan sağlığının kontrol edilememesidir.

*Siyah çay yerine yeşil çay içmeyi alışkanlık haline getiriniz.

*Şeker yerine tatlandırıcı olarak bal yada pekmez kullanınız.

*Yemeklerinize mümkün olduğu kadar az tuz atınız.

*Sofranızdan; maydanoz, dereotu, kırmızı turp, beyaz lahana, brokoliyi eksik etmeyiniz.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki sağlıklı beslenme için 12 öneri

.
0 yorum


Besinlerin yeterli miktarda alınarak vücutta kullanılması gerekmektedir. Gerekli besinlerin herhangi biri alınmadığında veya gereğinden az yada çok alındığında, büyüme ve gelişme engelleniyor, sağlıkta bozulmalar başlıyor.

Vücudun büyüme ve gelişmesi, verimli çalışması, dış etkenlere ve hastalıklara karşı dirençli olabilmesi için dengeli ve yeterli beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor.


Vücudun büyümesi, dokuların yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besinlerin herbirinin yeterli düzeyde alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması, yeterli ve dengeli beslenme anlamına gelmektedir.


Besinler vücudun ihtiyaç duyduğu oranda alınmazsa, gerekli enerji oluşmadığı ve vücut dokuları yapılandırılamadığından, yetersiz beslenme ortaya çıkıyor.


Sağlıklı beslenme için dikkat edilmesi gereken 12 adım :


-Günlük olarak tüketilen besinlerin çok çeşitli olması gereklidir. Besinlerin büyük kısmının hayvansal gıdalar yerine bitkisel gıdalardan seçilmesi gerekmektedir. Günde; sabah-öğle ve akşam olmak üzere 3 öğün yenilmeli. Öğün atlamamaya özen gösterilmeli. Daha çok doğal ve taze besinler tercih edilmeli.

-Günlük beslenme programında bulgur, mısır, pirinç, makarna gibi ekmek ve tahıl grubu gıdaların bulunmasına dikkat edilmeli. Günlük enerji ihtiyacının en az yüzde 55'i karbonhidratlardan sağlanması gerekir.

-Günde 5-7 porsiyon taze sebze ve meyve yenilmesi gerekmekte. Sebze ve meyveler vücudumuzun vitamin, mineral ve posa gereksinimlerini karşılamakta. Posa özellikle bağırsak hareketlerini düzenler, kan şekeri ve kolestrol seviyelerinin düşmesine yardımcı olur.

-Her gün orta seviyede fiziksel egzersiz yapılarak, vücut ağırlığı tavsiye edilen sınırda kalmasına dikkat edilmeli. Düzenli olarak yürüyüşler yapılmalı. Yeterli ve dengeli beslenme ile birlikte düzenli yapılan fiziksel aktivite, kalp ve solunum fonksiyonlarını düzenler, osteoporozu önler.

-Günlük alınan yağ miktarından gelecek enerji miktarı toplam enerjinin yüzde 30'unu geçmemesine dikkat edilmeli. Yemeklerde hayvansal yağlar yerine, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü gibi sıvı yağlar kullanılmalı. Yemekler hazırlanırken haşlama, ızgara ve fırında pişirme gibi yöntemler uygulanmalı. Kızartmalardan ve kavurmalardan uzaklaşılmalı. Etli olarak pişirilen yemeklere ayrıca yağ konulmamalı.

-Sucuk, salam, sosis gibi yağlı et ve et ürünlerinin yerine; balık, tavuk, hindi eti veya kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kurubaklagiller tercih etmelisiniz.

-Yağsız veya az yağlı süt ve süt ürünleri tercih edin.


-Az şekerli gıdaları tercih edin. Tatlıların ve şekerli içeceklerin tüketimini azaltın.

-Günlük tuz tüketimi, ortalama 1 çay kaşığı olmalı. Salamura, konserve, zeytin ve turşu gibi tuzlu besinlerin tüketimini azaltın.

-Mümkün olduğunca alkol kullanılmayın.

-Besinler hazırlanırken veya pişirilirken hijyen kurallarına dikkat edin. Yiyecekler pişirilirken haşlama, fırında ve buharda pişirme yöntemlerini tercih edin. Kızartmalardan kaçının.

-Bebeklerinizi ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemeye önem verin ve 6 aydan sonra ise gerekli besinleri kullanılarak yeterli ve dengeli beslenmelerini sağlayın.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki Doğal antibiyotik tarifi

.
0 yorum


Toplumumuzda sağlıkla ilgili herşey ilaca bağlanır. İlaçlara karşı bağımlılığımız var.Boğazlarımız biraz ağrıyınca veya biraz öksürünce gelişi güzel bir antibiyotik alırız.

Bu antibiyotikler de balgamı söktürmez, vücuttan mikrobu çıkaramaz. Antibiyotikler zamanla vücutta bağışıklık sağlarlar ve etkileri kalmaz.
Bunların yerine bizim doğal antibiyotikler kullanmamız lazım.

Doğal antibiyotikler nedir?

Sarımsak, soğan doğal antibiyotiktir. Bunları çok fazla tüketmek lazımdır.

Özel reçete olarak tavsite ettiğimiz doğal antibiyotik tarifi :

Malzemeler:


1 baş sarımsak
Yarım limon
Yarım litre su
Cam kavanoz
ailüminyum folyo
Hazırlanışı: 500 CC (yarım litre) kaynatılmış soğumuş suyu cam bir kavanoza koyduktan sonra içine kabukları soyulmuş bir baş sarımsak, yarım limonu kabuğuyla dilim dilim doğrayıp atın.


Kapağını kapattıktan sonra (alimünyum folyoyla sararak ışık almasını engelleyebilirsiniz) karanlık bir ortamda 4 gün bekletin. Dört gün beklettikten sonra içinden posasını alın.

Her kışa girerken bir kaç defa bu doğal antibiyotiği tekrarlarsanız savunma mekanizmanız güçlü olur.


Kullanımı: Her yemekten 15 dakika önce aç karnına bir yemek kaşığı içebilirsiniz.

Dışarıdan gelen mikrop ve virüslere karşı etkilidir.Hiç bir yan etkisi de yoktur. Limonu hayatınızdan çıkartmayın.

Tarifimiz bir kişiliktir. Daha fazla su ve ölçüyle de yapabilirsiniz.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki bağırsakları temizleme kürü

.
0 yorum


Prof. Dr. Ahmet Maranki sindirim sisteminizi yenilemek için bir kür tavsiye ediyor :

Lahana, havuç, elma ve şeker pancarının sularını sıkarak sabah ve akşam birer su bardağı olmak üzere 7 gün boyunca aç karnına için.


Uygulayacağınız bu kürle bağırsaklarınızı, sindirim sisteminizi arındırıp rahatlatacaksınız. Bu kürle ilgili daha detaylı bilgi için aşağıdaki kozmik beden temizliği linkine tıklayın.


Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki'den Troid için ceviz kürü

.
0 yorum


Bir kaç adet cevizi bir su bardağında bir kaç gün bekletin ve cevizi yedikten sonra suyunu için. Bu uygulamayı hergün yaparsanız bir kaç hafta içinde kendinizdeki değişikliği farkedeceksiniz

Ayrıca ceviz arasındaki perdeden 25,30 adetini bir litre suda bekletin ve onu da aynı şekilde hergün tüketirseniz troide faydasını farkedeceksiniz

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki Menopoz için civanperçemi kürü

.
0 yorum


Menopoz öncesinde başlayan terleme, iç sıkıntısı, depresif halleri, menapoz döneminde daha da şiddetlenen sıkıntı verici durumları tölare etmek için kullanılacak en etkili bitkilerden birisi de Civanperçemidir.


Kullanımı:
Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış civanperçemi bir bardak kaynar suya atılır. On dakika üstü kapalı olarak demlenir.

Süzüldükten sonra tatlandırmadan aç karnına veya öğün aralarında günde 2-5 bardak içilir.

Kullandığımız bitkinin çayına destek olarak da banyo suyunda kullanabiliriz. 2-3 avuç kuru bitkiyi 3 saat bir litre soğuk suda bekletin.

Banyo küvetini 37 dereceyi geçmeyecek şekilde su ile doldurun. Soğuk suda beklettiğiniz bitkiyi bir taşım kaynatıp süzün. Hazırladığınız banyo suyuna ekleyin.

Bu su ile 15 dakika banyo alın. Banyodan sonra 15-20 dakika dinlenin. Haftada 2-3 kez bu banyoyu tekrarlayabilirsiniz.

Günlük çay içiminizi de aksatmadan 4 haftalık bir kür düzenlediğinizde Civanperçeminin menapoz sıkıntıları üzerindeki olumlu etkisinin fark edileceğini belirten uzmanlar Civanperçemini gebelik sürecinde kullanılmamasını öneriyorlar.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet maranki kısırlık tedavisi için şifalı bitkiler

.
0 yorum


İnfertilite (kısırlık) korunmaksızın düzenli ilişkiye rağmen 1 yıl içinde gebelik oluşmaması olarak tanımlanmaktadır.Kısırlık en büyük üzüntü kaynağıdır ve tedavisi için ileri teknoloji gerektiren yöntemler kullanmayı gerektirir.



Teknolojiye başvurmadan önce gebelik şansının yaşam tarzınızdaki ya da diğer değişikliklerle artırılıp artırılmayacağını anlamak için buna neden olan herşeyi ortadan kaldırmak isteyebilirsiniz. Bu süre zarfında da doğal alternatifleri değerlendirmekte fayda var.

Kısırlık tedavisi için önerilen şifalı bitkiler:

Ahududu (Rubus idaeus) : Kadınlarda hamilelik sırasında ortaya çıkan rahim iltihapları için ahududu yapraklarından yapılan çay önerilir. Hayvan yetiştiricileri ahududu yapraklarını,üretkenliklerini arttırmak için erkek hayvanların yemlerine karıştırırlar.

Herbalist Kathi Keville kısır erkeklerin ahududu yapraklarından yapacakları çayı demleyip içmelerini öneriyor.

Zencefil (Zingiber officinale) : Yapılan bir araştırma zencefilin sperm sayısını ve hareketliliğini büyük ölçüde artırdığını göstermiştir.

Karnabahar ve B6 vitamini içeren besinler: Mikro gıda takviyelerini savunanlar,kısırlık için genellikle karnabahar önermektedirler. Bu vitamin en çok Karnabahar, su teresi, ıspanak, muz, bamya, soğan, brokoli, kabak, karalahana, yer lahanası,bürüksel lahanası,bezelye ve turpda bulunur.

Ayçiçeği ve Arginin içeren diğer bitkiler : Sperm sayısı düşük erkeklere doğal şifacılar tarafından genellikle arginin takviyesi önerilir. Arginin Ayçiçeğinde yeterli oranda bulunur.

Günde 4 gram arginin almak için 50 gram kadar ayçiçeği tüketmek yeterlidir.Bu hayati besini yüksek oranlarda içeren diğer besinler ise sırasıyla ; keçiboynuzu, ak ceviz, acı bakla, yer fıstığı, susam, soya fasulyesi, su teresi, çemen, hardal, badem, bakla ve mercimektir.

Ispanak ve çinko içeren diğer bitkiler: Bazı araştırma sonuçları, çinko eksikliğinin erkeklerde üretkenliği ve sperm kalitesini düşürebileceğini göstermiştir.

Çinko bakımından zengin kaynaklar arasında ıspanak, maydanoz, bürüksel lahanası, salatalık, taze fasulye,hindiba, börülce, kuru erik, ve kuşkonmazı sayabiliriz.

Bu bitkilerden bulabildiklerinizi büyük bir tencerede kaynatırsanız çinko bakımından zengin bir çorba elde edebilirsiniz.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Klik disini untuk melanjutkan »»

Ahmet Maranki Kozmik Beden temizliği ile 10 yaş gençleşmenin yolları

.
0 yorum


Prof. Dr. Ahmet Maranki Kozmik Beden temizliği ile 10 yaş gençleşmenin yollarını anlattı:

Beden temizliği yılda 2 kez yapılır. Sonbahar ve ilkbaharda dolunay olduğunda ayın çekim gücünden istifade ederek, vücudumuzdaki suları da çekeceğini düşünerek bu uygulama yapılıyor.


Vücudumuzdaki kalın bağırsaklar, safra kesesi, karaciğer, akciğerler, pankreas ve dalak gibi organlarımızı temizleyerek hücrelerimizi 10 yaş gençleştirebiliriz...


Beden temizliği hangi hastalıklara karşı etkili :

- Ölümcül hastalıklardan kanser, hepatit B.hepatit C,mide reflü, ülser, kalın bağırsak rahatsızlıklarında, hemoroiti, safra kesesi taş ve kumlarında çok etkilidir.

Uygulayacağınız bu kürle bağırsaklarınızı, sindirim sisteminizi arındırarak rahatlatacaksınız.

Eylül, ekim kasım aylarında her ayın dolunay olduğu zaman ;gökteki ayın 9. da başlıyor, gökteki ayın 15.günü tam dolunay olduğu günde bitiyor.


Sabah: Lahana, havuç, yeşil elma ve kırmızı pancar bunun yanında mevsimine göre ıspanak, maydanoz, çiğ olarak katı meyve sıkacağı ile suları sıkılarak her sabah kahvaltı yerine 2 bardak vücut sıcaklığında içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyularak yudum yudum içilecek.

Not:Bu sebzelerin içindeki vitaminler yağda çözündükleri için zeytinyağı mutlaka konulmalı,aksi halde vitaminlerden yararlanmak mümkün değil.


Öğlen :mevsiminde olan sebzeler 5 dakika kadar hafif haşlanarak yenilecek suları da içilecek.


Akşam: salata , ve sebze çorbası tüketilecek başka bir şey yenilmeyecektir...

son gece akşam yemeği yerine 1 su bardağı limon suyu ve 1 su bardağı zeytin yağını yudum yudum içilecek ve burundan nefes almaya özen gösterilecek ki yağ vücutta gezinsin ve bedeni temizlesin.sabah kalkınca da lavman yapılacak.


Kür boyunca yemememiz gereken yiyecekler

Ekmek , hayvansal gıdalar et süt yumurta, peynir ,konsantre gıdalar,şeker yenmeyecek,kolalı içecekler,kahve, siyah çay içilmeyecek...

Not:

Detoks süresince; COSMIC bitkisel karışım tablet ürünlerinden Alfa, Soya, Kapari, Spirulina’nın kulanılması tavsiye edilir. Ürünlerin temini için; 0312 387 42 18 ve 0536 9802971 numaralı telefonları arayabilirsiniz.



8 gün Lavman yaparak bedeni temizliyoruz

Lavman 8 gün boyunca her sabah 6 ile 8 saatleri arası bu saatlerde yapamayanlar akşam gün batımında yapmalıdır.



Kaynamış Su ile Lavman detoks Uygulaması :İki buçuk litre su kaynayana kadar ısıtılır. Kaynayan su vücut ısısına gelene kadar soğutulur. İki kaşık limon suyu ve elma sirkesi ilave edilir.


Öncelikle bu karışımın yarım litresi, sulu lavman setinin torbasına doldurulur. Lavman setinin hortumunun ağzı hafifçe yağlandıktan sonra anüse sokulur.


Lavman setindeki suyun kalın bağırsağa dolması beklenir. Dolduktan sonra minimum 5 dakika su kalın bağırsakta bekletilir.


Erken boşaltım hareket refleksi oluşursa boşaltım yapılır. Daha sonra hazırlanan karışımın iki litresi lavman setine doldurulur ve lavman işlemi için hazırlanılır.


Uygulanışı: Bu aşamada diz üstü durulur ve öne yere doğru eğilinir. Hortum ve anüs yağlanarak veya kremlenerek hazırlanır. Lavman seti, içindeki suyun rahatça kalın bağırsağa akması için 1-1,5 m. yükseğe asılır.


Diz üstü durumda lavman setinin hortumu anüse yerleştirildikten sonra dirseklerin üzerine eğilerek alın yere değecek şekilde baş ve beden öne doğru yatırılır. Lavman setindeki bütün suyun kalın bağırsağa dolması beklenir.


Daha sonra duruş pozisyonu hiç bozulmadan, lavman seti anüsten çıkarılır. Bu işlemden 1 dakika sonra vücut önce sağ tarafa 5 dakika yatırılır. Sonra sırt üstü yatarak bacaklar yukarı doğru kaldırılır ve suyun kalın bağırsağın dibine doğru gitmesi sağlanır. Bu konumda mümkün olduğu kadar durulduktan sonra boşaltım yapılır.


Kozmik Beden temizliği 21-28 aralık sonbahar arınma programı


Uyarı:Sitemizdeki bilgiler paylaşım amaçlıdır.Sayın Ahmet Maranki'ye sorularınız için lütfen www.maranki.com'da iletişim bölümünü kullanınız veya info@maranki.com adresine mail atınız

Klik disini untuk melanjutkan »»
 

Zirve100 Site ekle
oyun komedi sohbet siteleri

Ahmet MARANKİ Kimdir?

Ahmet MARANKİ Kimdir?
Ahmet Maranki 1956 yılında İnebolu'da doğdu. Liseyi İstanbul'da bitiren yazar ilk önce Tütün Eksperleri Yüksek Okulu’nu bitirip 1976 yılında stajını tamamlayarak devlet görevine başladı. Sırasıyla 1981 yılında İstanbul Üniversitesi T. Endüstri Mühendisliği’ni, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Siyaset Bölümünde ‘master’ını, 1990 yılında aynı bölümün Sosyal Siyaset Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri alanında doktorasını tamamladı. 1991 yılında ABD'de mesleki alanda mahalli idareler, sosyal güvenlik sistemleri ve tarım alanında doktora üstü bilimsel çalışma ve araştırmalarda bulundu. 1993 yılında SSCB'nin yıkılmasıyla Azerbaycan devletinin talebi üzerine, T.C. adına görev yaptığı ilgili birimin baş uzmanı olarak araştırmalar yapmak ve üniversitelerde ders vermek üzere görevlendirildi. T.C. adına Azerbaycan Birleşmiş Milletler Teşkilatı (BMT) U.N.D.P, UNV birimlerinin kalkınma programları çerçevesinde devlet ve özel üniversitelerinin planlı ekonomiden pazar ekonomisine geçişleriyle ilgili "Principles Marketing", International Economic Organization", "International Marketing", "Islam Economy Relation" ders programlarının hazırlanıp uygulanmasında "University Lecturer" unvanıyla "Specialist" olarak diplomatik statüde görev yapan yazar, Azerbaycan Millî Meclisi’nde danışmanlık yapmış olup, bu çalışmalarını "Türkiye Azerbaycan Haricî İktisâdî Alakaları" , "Agent Mukaveleleri" adlı kitaplarıyla yayınlamıştır. Ahmet Maranki yaptığı bu ve burada kaydedilmeyen çalışmalarıyla 1998 yılında Azerbaycan’da "Yılın En Başarılı Yabancı Bilim Adamı" seçilmiştir. BMT'nin Unesco ve Avrupa Birliği nezdinde kurularak faaliyet gösteren IPA-International Personel Academy'de görev yapan yazar; yaptığı bu ilmî çalışmalar, hazırlanan ders programları ve bunların uygulanması, yayınlanan kitaplar ile ilmi şura kararıyla "Univesity Lecturer" göreviyle "Economy" alanında profesör unvanı alarak ‘Ateste’ edilen tek T.C. vatandaşıdır. Kafkasya ve Azerbaycan’da kaldığı bu sürede yazar, SSCB'nin çağdaş dünyaca bilinmeyen yönleriyle ilgili stratejik ve kozmik araştırma merkezlerinde eğitimde bulunarak ekstrasens ve bioenerjist unvanını almıştır. Yazar eserlerinde de görüleceği gibi T.C.’deki devlet görevi sırasında meslekî çalışmaları yanında, 1987'de Ortadoğu'daki İran-Irak Savaşı sırasında Musul-Kerkük bölgesinde Türkmenlerle ve Suudi Arabistan’da İslam konferansıyla ilgili, 1990 yılında Balkanlarda ve Bulgaristan'daki Türklere uygulanan asimilasyon ve tehcirle ilgili, 1991 yılında ABD'de Müslüman-Kızılderililerle ilgili, 1993'ten günümüze kadar da Kafkaslardaki Türkler ve bilhassa Azerbaycan’la ilgili çeşitli kuruluşlarla işbirliği içinde görev yapmıştır. Bu çalışmalarını ulusal ve uluslararası yazılı ve görsel medyada 55 adet tebliğ, 10 adet ders ve sosyal muhtevalı kitap ve "strateji" adıyla yayınlanan makaleleriyle kamuyla paylaşmıştır.Pek çok bilimsel araştırmanın öncülüğünü yapan ve Rusya-Avusturya-Azerbaycan -Türkiye'nin bilim adamlarından oluşarak 1990 yılında kurulan "Bilim ve Buluş Adamları Derneği'nin genel sekreterliğini de yürüten yazar, halen Türkiye’nin AB'ye girme sürecinde AB stratejilerinin hazırlanmasıyla ilgili olarak Hollanda Amsterdam'da "Türkiye Hollanda Vakfı"nı ve bu kitabın konuların bilimsel olarak araştırmalarının yapıldığı "The Institute for Cross Cultural Health" adlı enstitünün başkanlığını yürütmektedir. BMT Asya-Pasifik ve Avrupa Başkanı Setsuka Yamazaki tarafından başka projelerde uzman olarak çalışmak üzere davet edilen yazar, Türkiye'de kalarak bu necip millete hizmeti ön planda tutmuştur. 1969 yılından beri sporla yakından ilgilenen yazar, kara kemer, judo, tekvando, şhiatsu hocası olarak halen Güreş İhtisas Kulübü’nde Türk sporuna hizmet vermektedir. Dünyada ve Türkiye'de sosyal ve stratejik pek çok vakıf, dernek, düşünce kulüpleri vs. gibi NGO'larda (Sivil Toplum Kuruluşu) faaliyet gösteren yazar evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce, Arapça, Rusça, Azerice, Osmanlıca bilmektedir. Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin 5 ayrı sahada 54 adet yayınlanmış eseri bulunmakta olup, yazarımızın son eseri “Kozmik Bilim ve Bilinçle Yaşam Enerjisi” kitabı bugüne kadar 2 yılda 73 baskı yapmıştır.
Namablogkamu is proudly powered by Blogger.com | Template by o-om.com | Power by blogtemplate4u.com